Argánolaj pikkelysömör felületi kezelésére

Pikkelysömör bio argánolajos kezelése

A pikkelysömör (psoriasis) egy olyan bőrgyógyászati betegség, mely a bőr szarutermelő sejtjeinek (keratinocyták) túlburjánzásával, azok fokozott működésével jár, így a bőr fokozott elszarusodása következik be.

A pikkelysömörre való hajlam genetikai eredetű, de minden beteg esetében más-más környezeti hatások indítják el a betegség fellángolását: lázas megbetegedés, egyéb idült gyulladásos folyamatok, egyes gyógyszerek, hormonális tényezők, táplálkozási faktorok, a stressz jelenléte. Minden életkorban, férfiak és nők is érintettek lehetnek, leggyakrabban 20-30 éves személyeken jelentkezik először. Sajnos a jelenlegi kutatások alapján véglegesen meggyógyítani nem lehet, de az intenzitását és a megjelenésének gyakoriságát csökkenteni lehetséges.

Az argánolaj segíti az irritált bőr megnyugtatását és a faggyútermelés egyensúlyának visszaállítását. Ahhoz, hogy elérjük a maximális hatást, tiszta bio argánolajra lesz szükségünk. Kúraszerűen kell alkalmazni.

Ha bőrön jelentkezik, akkor célszerű naponta kétszer, reggel és este (de este mindenképpen) az alább leírt módon kezelni a problémás területet.

Lépések:

1. Tisztítsuk meg a bőrt egy illat- és színezékmentes natúr szappannal (argán szappan jó kiegészítése lehet a kúrának, erősíti az olaj hatását).

2. Lágyan itassuk fel a vizet a kezelt bőrfelületen. Fontos, hogy semmiképp se dörzsöljük!

3. Tegyünk a bőrre pár csepp argánolajat.

4. Óvatos, körkörös mozdulattal masszírozzuk bele a bőrbe az olajat, amíg az fel nem szívódik

H. Éva: "Tökéletes ápolást biztosít, ránctalanít, fiatalítja a bőrt, jótékony hatása van a hajra, hidratál, könnyen beszívódik a bőrbe, ezért az egész testemre használom! Pikkelysömörre is hatásos!"

 

Hajas fejbőr esetében

A pikkelysömör a fejbőrön is megjelenhet, főleg a fülek környékén vagy a tarkónál. Sokszor korpásodásnak vélik a hámló felületet, de az hamarosan egyre kiterjedtebb és gyulladtabb lesz. Az argánolaj hatékony lehet a fejbőr kezelésére is.

Lépések:

1. Tegyünk pár csepp argánolajat a fejbőrre, masszírozzuk bele körkörös mozdulatokkal.

2. Vegyünk fel egy zuhanysapkát, vékony sapkát vagy jól megköthető kendőt és így egy törölközővel csavarjuk körbe a fejünk.

3. Hagyjuk egy éjszakán át állni a fejbőrön.

Reggel mossuk le, majd kímélő gyógysamponnal mossunk hajat. Kúraszerűen alkalmazzuk, így minden nap vagy minden másnap ismételjük meg, amíg el nem múlik a probléma.