Mit tehetsz a bőr foltjainak halványításáért?

Légy előrelátó, mert a pigmentfoltok az idő múlásával erősödhetnek, tovább terjedhetnek.

Észrevetted, hogy a bőrszíned egyenetlenné vált? A túlzott pigmentképződés jelei a 40 év feletti nők több mint 30%-át érintheti. Légy előrelátó, mert a pigmentfoltok az idő múlásával erősödhetnek, tovább terjedhetnek.

A napfény hatására vagy a hormonális változások következtében leggyakrabban a homlokon, a szem körül vagy a száj közelében alakulnak ki a foltok, sok esetben szimmetrikusan. Színük legtöbbször barna, erősségük az egészen halványtól a sötétig változhat.

4 dolog, amit tehetsz, hogy a pigmentfoltokat csökkentsd:

1. Tavasszal, amikor erősebb napfény éri a bőrödet (főleg kéz, arc, dekoltázs) érdemes természetes védőolajat (100%-os argánolajat) naponta alkalmazni.

2. A vitaminok a pigmentfoltokkal folytatott küzdelemben lehetnek segítségünkre. A zsírban oldódó, bőrbarát E-vitamin antioxidáns hatásának köszönhetően meggátolja a telítetlen zsírok, a szelén, az A- és a C-vitamin oxidációját a szervezetben. Útját állja a szabad gyökök kialakulásának, és hatékony lehet a bőr elszíneződéseinek kezelésében. Külsőleg E vitaminban gazdag olajat használj (ilyen természetes olaj az argánolaj, amely E-vitaminban a leggazdagabb), narancsvirág olajjal keverve segíthet, a folthalványítás mellett még a bőrt is táplálja. Bio argánolajat narancsvirágolajjal nálunk megtalálod.

3. Belsőleg is E-vitaminban gazdag ételeket is fogyassz, például salátára szórj magokat (dió, mogyoró), a zöldségek közül a spenótot, a brokkolit vagy a kelbimbót építsd be a tavaszi, nyári étrendedbe, valamint a szója, a búzacsíra vagy a tojás is sok E vitamint tartalmaz.

4. Az A- és E-vitaminban gazdag organikus argánolaj tökéletes hidratáló és bőrpuhító, ráadásul emellett a foltok halványításához is hozzájárulhat. Fordíts naponta pár percet az érintett területek olajos masszírozására, a kitartásodnak meg lesz a gyümölcse!

Azt tudnod kell, hogy nagy valószínűséggel nem fognak teljesen eltűnni a zavaró foltok, de már az is örömteli, ha valamelyest halványulnak.