Kombinált, vegyes bőrre

A kombinált, vegyes bőrtípust nehezebb helyesen ápolni, ebben próbálunk segíteni.

A kombinált/vegyes bőrtípusra jellemző a T-vonal problémája, azaz a homlok, az orr vonalában fénylőbb, zsírosabb, az állnál pedig száraz, hámló bőr jelentkezhet.

A T-vonal zsírosodását a hormonváltozásokon kívül genetikai hajlam is okozhatja, az alap bőrtípusunkat ugyanis valamelyik felmenőnktől örököljük. Fénylő, gyulladásra hajlamos bőr esetén figyelj oda a megfelelő folyadékbevitelre, hagyd el a cukros üdítőket, igyál elegendő vizet, ugyanis, ha nem iszol eleget, akkor vegyes bőrtípus esetén az első vészjelek a homlokon jelentkezhetnek, akár gyulladt mitesszerek formájában.

Arctisztításhoz - reggel és este - használhatsz zöldteát, készítsd el a szokásos módon önmagában, hűtsd le és néhány cseppet vattakorongra téve töröld át a problémás területet, tonizál, frissít és gyulladáscsökkentő hatással bír. Ezután a még enyhén nedves bőrre vigyél fel 1-2 csepp tiszta argánolajat, amely a faggyútermelés szabályozásában segít, sejtvédő és regenerálja a bőrt.    

A Seborrhea néven ismert állapot tüneteként is ismeretes, ahol az arc egyes részei, például az orr és a homlok zsírosak, míg a többi rész száraz hatású. A tiszta argánolaj a száraz és olajos területek közötti különbségeket megszüntetheti, mivel mindkét bőrtípusra hatásos ápoló. Krémnek Téli nap krémünket ajánljuk kombinált bőrre, amely segíti a bőr hidrolipid rétegének egyensúlyának megtartását.