Az argánolaj hatóanyagai

Argánolaj - Földünk egyik legértékesebb olajának tartják

Az argánolaj legnagyobb erénye sokoldalúságában rejlik. Nemcsak speciális összetevői teszik különlegessé, azon felül a komponensek százalékos aránya és az alkotórészek szokatlan kombinációjával válik mindennapi csodává.

Az argánolaj egyedi keveréke az esszenciális zsírsavaknak, fitoszteroloknak, polifenoloknak, természetes karotinoidoknak és antioxidánsoknak. Dús antioxidáns tartalma megakadályozhatja a bőr öregedését, simíthatja a ráncokat. Ennek köszönheti, hogy tartósítószer nélkül is több hónapig eláll a tiszta argánolaj. Minden növényi olaj tartalmaz tokoferolt azaz E-vitamint, de kevés olyan van, ami annyira gazdagon, mint az argánolaj, (E-vitamin 700mg/kg). Az E vitamint antioxidatív folyamatok védőfaktoraként és öregedésgátláshoz használja fel a szervezet. Egyes kutatások kimutatták, hogy a lokálisan alkalmazott E vitamin emeli a bőrben rendelkezésre álló vitamin mennyiségét.

Az argánolaj 85%-a telítetlen zsírsavakból áll, és kiemelendő, hogy omega3 zsírsav és omega6 zsírsav aránya rendkívül kedvező. Ez a kettő alkotja az F vitamint. Az F-vitamin segíti a test szöveteinek regenerálódását, felgyorsul a sebgyógyulás, egészséges lesz a haj. Az F-vitamin hiánya először a bőrön jelentkezik: száraz bőr, ekcéma, pattanásos bőr. Az érett, kondícióját vesztett bőr esetében a fitoszterolok a bőrön gyorsan áthatolva aktívan serkentik a hámszövet megújulását, fokozzák a kollagéntermelést. Az argánolajban lévő A vitamint pótló karotinoidok a bőr zsírsejtjeiben feloldódva óvják a bőrt az UV sugárzás okozta károsodástól (pl. leégés), védi a köröm, a haj és a bőr egészségét. A növényi szkvalen gondoskodik a bőr bársonyosságáról, ellenállóvá teszi a Nap káros sugarai ellen, míg az oleuropein véd a szabad gyökökkel szemben és lassítja az öregedési folyamatokat. Összetevői még a tyrosol, a vanillinsav és a kávésav, melyek természetes antioxidánsok, gyulladásgátlók.

Bio argánolaj termékeink 100%-os hidegen sajtolt organikus argánolajak. Argán testolajaink 99%-os argánolaj tartalmú olajak, így tökéletes ápolást érhetsz el, az illatokat az Elemental minőségi illóolajai biztosítják.