Argánolaj ránctalanító program

Fiatalos, üde arcbőr napi 5 perc odafigyeléssel

Sajátítsd el ezt az egyszerű ránctalanító rituálét.

Előtte alaposan tisztítsd meg az arcod, nyakad egészen a dekoltázsig, majd kissé nedvesítsd be az arcodat, nyakadat is langyos vízzel.

Ránctalanítás 7 lépésben

1. lépés Önts és dörzsölj el egy teáskanálnyi argánolajat a tenyeredben, kend az arcodra és nyakadra erőteljes felfelé és kifelé irányuló mozdulatokkal. A két kezed váltogatva simítsa végig a nyakad alulról az áll felé. Lágyan, simogatva tegyél egy keveset a szemed köré is, ahol a bőr a legvékonyabb.

2. lépés Mindkét kezed középső- és mutatóujjával simítsd végig intenzíven az állkapcsod vonalát az áll hegyétől a füledig. Mutatóujjad az állkapcson feküdjön, a középső ujjad pedig alatta.

3. lépés Kezeidet zárd lazán ökölbe és helyezd az állad alá úgy, hogy a hüvelykujjad felfelé mutasson. Az állad két oldaláról kiindulva a hüvelykujjaiddal simítsd végig a bőröd egészen az ajkaid széléig, majd finoman tovább az orrodat a tövétől a hegyéig.

4. lépés Kezeidet az orcákon görgetve simítsd kifelé a mutatóujjaiddal a halántékodat egészen a füledig. Tartsd ujjaidat a füled mellett és nyomd meg erősen a bőröd 3-4 másodpercig, majd ismételd meg 5x.

5. lépés Szemöldököd belső végétől kiindulva középső- és gyűrűsujjaddal erőteljesen simítsd végig a két szemöldöködet kifelé haladva. Majd csak a gyűrűsujjad használva nyomogasd végig gyengéden a szemed alatti bőrt befelé. Ezután a csukott szemhéjadat gyűrűsujjaiddal lágyan simogassa kifelé tartó irányban, majd a szemed alatt haladj visszafelé.

6. lépés Helyezd az ujjaidat a homlokodra és összezárt ujjakkal váltott tenyérrel simítsd végig a homlokod erőteljesen a két szemöldök közül kiindulva a hajtő felé haladva. A haj vonalánál fejezd be a masszírozást. Ismételd meg tízszer ezt a mozdulatot.

7. lépés Csukd be a szemed. Tedd két a tenyered kissé behajlított, összecsukott ujjakkal az arcodra és gyengéden szorítsd oda egy másodpercen át. Azután tenyereddel - ujjaidat az orrodtól a füled felé széttárva - fedd be az egész arcod. Majd lágyan emelgesd le-fel a kezed az arcodon, az álladtól a homlokodig.

Egészségedre!

argánolaj napi rutinod