Argánolaj hírek

Miért előnyös az agyag a bőrnek?

Valószínűleg már hallottad, hogy az agyagok hasznosak lehetnek a bőr számára. De miért pontosan? És milyen agyag előnyös a bőr számára?

Az agyagokat ősidők óta használják bőrápolásra, méregtelenítő és gyógyító hatása miatt, természetes módja annak, hogy megszabadulj a bőrben felgyülemlett méreganyagoktól. Az agyagok megkötik és kivonják a toxinokat (szabadgyököket, nehézfémeket, vegyszereket). Emellett jó hatással vannak a bőr természetes olaj egyensúlyának felállítására, miközben javítják a bőr rugalmasságát és feszességét.

Csak néhány említés, miért is előnyös az agyag:

tisztít és összehúzza a pórusokat,

tonizálja a bőr felületét,

némelyik gyengéd hámlasztó hatású,

csökkentheti a bőrpírt,

nyugtató hatású irritált vagy naptól égett bőrnek,

hidratál és táplál.

Lássuk az egyes agyagokat:

Fehér agyag (kaolin): Ez leggazdagabb és legtisztább agyag, ami tökéletes száraz, érzékeny bőrre. Gyakran használják a bőr lágyítására és selymesebbé tételére. Aktív agyag, gyengéden kisimítja és fellazítja a bőrt.

Zöld agyag: Nagyon jó a pattanásos, látványosan zsíros és gyulladt bőrre, de minden bőrtípusra használható. Nemcsak méregtelenít, de a nehézfémeket is képes megkötni. Nyugtat, fiatalít, és mélyen tisztítja a bőrt.

Vörös agyag: Aktív agyag, a reaktív bőrre kifejtett csillapító és javító hatásával tűnik ki. Élénkítő és méregtelenítő hatású a terhelt és fáradt bőr számára, ideális a fakó, élettelen, sápadt arcbőrre. Minden bőrtípusra alkalmazható, pirosodás esetén vagy irritált bőrre is ajánlott.

Ghassoul vagy rhassoul: Ez a Marokkóban bányászott agyag zsíros bőrre is kiválóan használható. Gyengéd hámlasztó, a többi agyaghoz képest negatív töltésű, így a pozitív töltésű méreganyagokat is képes kivonni a bőrből. Emiatt is tisztítja alaposan a mitesszereket és a pattanásos bőrt.

Ha még nem vagy meggyőződve arról, hogy adj egy esélyt az agyagnak, mindenképpen próbálj ki egy agyagpakolást, melyet argánolajjal dúsítottunk. Válassz egyet ajándék agyagpakolás mintáinkból és tudasd velünk mit gondolsz!

Argannatura

 

agyag pakolás bőrre