Tippek az agyagpakolások használatához

Az agyagok kiválóan tisztítanak, méregtelenítenek, a bőröd bársonyosan puha lesz. Bőrfeszesítő hatásukkal biztosan levesznek a lábadról.

A kész agyagpakolásokat az ujjunkkal vagy spatulával oszlassuk el a megtisztított bőrfelületen, néhány milliméter vastagon. Agyag típustól függően 10-20 perc múlva mosd le bő, langyos vízzel.

Vörös agyagpakolás: Leginkább normál bőrre ajánljuk, visszaadja bőrödnek a természetes ragyogását, pórus összehúzó hatásáról is ismert. A vörös agyag tartalmú kozmetikumokat a fürdőkben, az un. hammamokban is alkalmazzák nyugtató hatása miatt, így a stressznek kitett bőrt kiválóan regenerálja. A vörös agyagpakolást esti órákban, lefekvés előtt használd, mert pirosabb lehet a bőröd, de ez nem allergiás reakció, a pigmentek okozzák. Argannatura tipp: hajmosás előtt töredezett hajvégekre is használhatod regeneráló hatása miatt. 

Zöld agyagpakolás: Ezt a pakolást zsírosodásra hajlamos bőr esetén válaszd, használata után érdemes tiszta argánolajjal hidratálni. Igazán látványos eredményért kitartóan használd, minimum 1 hónapon keresztül hetente 2x. Pattanásos bőr esetén nyugtató hatása miatt is ajánljuk. 

Fehér agyagpakolás: Száraz, érzékeny, akár irritált bőrre ajánljuk, az arcbőr mellett a dekoltázsodra is használd feszesítő hatása miatt. Ez a legtisztább agyagból készült pakolás, igazi mélytisztító. Ezt a pakolást akár hetente háromszor is felviheted a megtisztított bőrfelületre. A fehér agyagot rövidebb ideig kell fennhagyni, így tippünk, hogy mielőtt teljesen megszárad, mosd le langyos vízzel.