5 ok, amiért a normál bőröd érzékenyebbé válhatott

Úgy érzed sokkal érzékenyebb, hamarabb irritált a bőröd? Sajnos a környezet és az életmód is tehet róla: 

1. Okozhatta a környezeti stressz, a különböző vegyszerek. Ezek gyulladást, vagy bőrirritációt, allergiát idéznek elő, vagy károsíthatják a bőrsejtek genetikai anyagát, ezzel felgyorsítva a bőröregedés folyamatát.

2. Érzelmi megrázkódtatás és a kialvatlanság is rossz hatással van bőrünkre. Bőrünknek segíthetünk a regenerálódásban, ha felfedezzük az elváltozás okát és megfelelő, természetes hatóanyagot tartalmazó olajokkal kezeljük a problémás területet.

3. A szélsőséges hőmérséklet károsító hatásai: a bőröd természetes egyensúlyának visszaállításában nagyon hatékonyan segít a bio argánolaj, a benne rejlő természetes hatóanyagokkal, mert óvja a bőrödet.

4. Értágító fűszerek, ételek, italok a szép bőr ellenségei, ha lehet mellőzd ezeket. A tiszta argánolaj nyugtatja és simítja az elváltozás tüneteit.

5. A kor előrehaladtával a bőr sokszpr vízhiányos, dehidratált lesz. A bőrszárazságtól is megvédi a bőrödet egy könnyen felszívódó természetes olaj. Dörzsölés nélkül, csak masszírozással segítik a mélytisztítást.